читать дальшеrelax.ua/menu/dishes/pumpkin/lang/ua - джерело
Гарбузова смакота




Оцінка: 4.8 (6 голосів)




Оцінка: 4.8 (91 голос)




Оцінка: 4.8 (58 голосів)




Оцінка: 4.5 (11 голосів)




Оцінка: 4.8 (6 голосів)
Вам знадобиться:




Оцінка: 4.9 (27 голосів)
Гарбузова смакота
Пиріжки з гарбузом





Всередині біленьких пиріжків яскрава гостра начинка з гарбуза
Вам знадобиться:
- 200 г борошна
- 3/4 стакана кефіру
- 150 г сметани
- 300 г гарбуза
- 1 середня цибулина
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- 1 ч. ложка цукру
- 1/3 ч. ложки соди
- мелений чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
- Додайте в борошно солі на кінчику ложки. Соду додайте до кефіру. Через пару хвилин замісіть тісто середньої м’якості з борошна і кефіру.
- Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на соняшниковій олії.
- Гарбуз натріть на крупній тертці.
- Додайте до цибулі тертий гарбуз, 1 ч. ложку цукру, 1/4 ч. ложки солі і поперчіть чорним меленим перцем. Злегка обсмажте.
- З тіста зробіть ковбаску і наріжте її на 12 шматочків.
- Шматочки тіста розкачайте дуже тонко. На пиріжок потрібно 2 кружечки тіста.
- На один коржик покладіть начинку і закрийте зверху іншим.
- Добре притисніть кожен пиріжок по краях.
- Кладіть пиріжки на розігріту сковороду без масла і злегка підсмажуйте їх на середньому вогні.
- Покладіть обсмажені пиріжки в деко і рясно змастіть їх сметаною.
- Розігрійте духовку до 200°С.
- Поставте деко в духовку і запікайте 20 хвилин.
Гарбузова каша





Найкорисніша з каш
Вам знадобиться:
- 800 г нарізаної м’якоті гарбуза
- 100 г пшоняної крупи
- 1/2 літри молока
- жменя родзинок
- щіпка ванілі
- 1/2 ч. ложки кориці
- цукор
Примітка: Дуже зручно використовувати пшоняну крупу в спеціальних пакетиках для готування.
Спосіб приготування:
- Пшоняну крупу ретельно промийте водою, залийте великою кількістю води, доведіть до кипіння. Потім воду злийте, залийте крупу свіжій водою приблизно на два пальці вище, і варіть на невеликому вогні до готовності.
- Гарбуз залийте водою і зваріть до м’якості.
- Воду злийте, гарбуз розімніть м’ялкою в пюре.
- З’єднайте гарбуз і пшоняну кашу.
- Залийте кашу молоком, додайте вимиті родзинки, ваніль, корицю і цукор і варіть хвилин п’ять на повільному вогні.
4 порції
Запіканка з гарбуза з яблуками





Золото і аромат осені в одній страві
Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:
- 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
- 100 г (5 ст. л.) манною крупи
- 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
- 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
- 2 яйця
- 3 ст. л. мелених білих сухарів
- 4–6 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- 2 ст. л. меленою кориці
- сік 1/2 лимону
- вершкове масло для обмазки форми
- панірувальні сухарі для обсипання форми
Спосіб приготування:
- Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
- Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
- В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.
- Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
- В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.
- Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.
- Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
- Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
- Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
- Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
- Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.
- Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
6 порцій
Млинці з гарбузом / Гарбузові млинчики





Гарбузове пюре додає млинцям цікавий смак і яскравий колір
Вам знадобиться:
- 300 г м’якоті гарбуза
- 3 яйця
- 2 ст. ложки цукру
- 1 склянка молока
- 4 ст. ложки (150 г) борошна
- 1 ст. ложка олії
- 1/3 ч. ложки соди
- 1 щіпка солі
- ванілін на кінчику ч. ложки
- оцет або лимонний сік для гасіння соди
Спосіб приготування:
- Натріть гарбуз на тертці і тушкуйте її на невеликому вогні до м’якості з додаванням 2 ст. ложок молока.
- Протріть тушений гарбуз крізь сито.
- Яйця збийте з цукром і додайте в них пюре з гарбуза.
- Продовжуючи збивати тісто, поступово додайте борошно, молоко, 1 ст. ложку олії та ванілін.
- Погасіть соду оцтом або лимонним соком і додайте в тісто.
- Посоліть тісто 1 щіпкою солі.
- Тісто має бути консистенції дуже рідкої сметани. Якщо воно густовате, додайте трохи молока, а якщо рідкувате - борошно.
- Сковороду (неодмінно важку і з товстим дном) розігрійте на
середньому вогні. Змащуйте сковороду олією за допомогою шматочка
картоплини, наколотого на виделку. Завдяки цьому на сковороду не
потрапить дуже багато олії, і тісто не буде «з’їжджати» по олії
грудками. - Намагайтеся щоразу наливати однакову кількість тіста і, злегка повертаючи сковорідку, розподіляйте тісто по дну рівним шаром.
- Коли млинець підсмажиться з одного боку, переверніть його і злегка підсмажте з іншого.
- Подавайте гарбузові млинці зі збитими вершками або сметаною. Можна прикрасити страву ягодами або шматочками фруктів.
10 млинців діаметром 19-20 см
Пиріг з гарбуза з шинкою





Яскравий, смачний і корисний пиріг - окраса столу
Вам знадобиться:
- 500 г гарбуза
- 200 г шинки
- 4 яйця
- 3/4 склянки молока
- 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна
- 120 г маргарину
- трохи гарбузового насіння
- сіль
Примітка: Для подібного пісочного тіста найкраще підходить
маргарин “Молочний” від ТМ “Олком” (встановлено експериментально). Можна
робити такий гарбузовий пиріг і з листковим тістом.
Спосіб приготування:
- Розріжте маргарин на невеликі шматочки. Просійте на подрібнений
маргарин борошно. Додайте до борошна з маргарином 1 жовток. Перемішайте і
скачайте з тіста кулю. - Змастіть маргарином форму діаметром 20-24 см.
- Розкотіть тісто, викладіть у форму, притискаючи його до кутів
форми. Якщо тісто випадково порветься, заліпіть розрив зайвим тістом.
Помістіть форму з тістом в холодильник на 20 хвилин. - Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
- Залийте натертий гарбуз молоком і варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.
- 3 яйця і білок, що залишився, збийте з 1 ч. ложечкою соли (без гірки).
- Наріжте більшу частину шинки невеликими шматочками, а решту - смужками.
- Гарбуз зніміть з вогню і охолодіть.
- З’єднайте збиті яйця з гарбузом.
- Перемішайте гарбузову масу з подрібненою шинкою.
- Вилийте начинку на тісто, розкладіть зверху смужки шинки і прикрасьте пиріг очищеним насінням.
- Випікайте пиріг при температурі 180 С протягом 40 хвилин. Перші 20
хвилин - на нижньому вогні, потім включіть і верхній вогонь духовки.
Якщо такої можливості немає, то спочатку пиріг поставте нижче середнього
рівня на 20 хвилин, а потім на 20 хвилин вище середнього рівня.
Суп-пюре з гарбуза





Шанувальники гарбуза оцінять цей оригінальний сонячний суп
Вам знадобиться:
- 800 г гарбуза
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 40 г вершкового масла
- 2 ст. л. соняшникової олії
- біля 700 мл овочевого або м’ясного бульйону
- 1 середня картоплина (за бажанням)
- 1 ч. л. тертого кореня імбиру
- 1/2 ч. л. порошку карі
- 200 мл вершків
- 150 г шинки
- 2 ст. л. підсмаженого гарбузового насіння
- чорний мелений перець
- сіль
- свіжа зелень кропу і петрушки
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю, подрібніть часник, натріть імбир.
- М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
- Налийте в каструлю соняшникову олію і розтопіть в ній вершкове масло.
- Покладіть в каструлю нарізані цибулю, часник, імбир і карі, і припустіть до м’якості. Стежте, щоб часник не почав горіти.
- Додайте в каструлю нарізаний гарбуз та дрібно нарізану картоплю.
Залийте вміст каструлі такою кількістю бульйону, щоб рідина покрила
гарбуз. Варіть на невеликому вогні, поки гарбуз та картопля не стануть
м’якими. - Шинку наріжте соломкою і злегка обсмажте.
- Злийте більшу частину рідини з каструлі в окремий посуд. Із зварених овочів і рідини, що залишилася в каструлі, зробіть пюре.
- Додайте в пюре вершки, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень кропу і половину шинки. Ретельно перемішайте.
- Знов поставте каструлю на вогонь. Безперервно помішуючи нагрійте
суп до гарячого стану, але не кип’ятіть, щоб вершки не згорнулися.
Розведіть злитим бульйоном до бажаної густини. - Розлийте суп-пюре по тарілках, посипте шинкою, що залишилася, насінням і зеленню петрушки.
@темы: еда (рецепты), рідною